Røros lufthavn


Klikk på kartet for mer informasjon

Kartet dekker et område på 40 x 40 km.    Røros kommune
BILDER FRA RØROS.                         BILDER FRA FLYPLASSEN. (klikk i kartet ovenfor)ATTRAKSJONER I NÆRHETEN

Her kommer en beskrivelse av attraksjoner og andre spennende steder i nærheten av flyplassen.

Send meg gjerne informasjon på post@aviel.noFLYPLASSENS HISTORIE

 

Det var forretningsmannen og metallurgen Olav Bergersen fra Trondheim som sammen med lokale ildsjeler fikk idèen om å etablere en flyplass på Røros. Dette skjedde så tidlig som i 1954.
Både flyselskaper, lokalt næringsliv og offentligheten var positive og gav dermed det nødvendige ”startskuddet” for etablering. Året etter ble Røros Flyklubb stiftet. Gjennom Norsk Aero Klubb tok de kontakt med Luftfartsverket som i sin tur foretok en besiktigelse av området. Man fant området gunstig for luftfart og i februar 1956 ble banens senterlinje fastsatt. Samme år ble Bergstaden Flyplass A/L dannet. Den offisielle åpningen for trafikk skjedde den 18. juli 1957 med midlertidig godkjenning for fly opp til 7000 kilo og kun for VFR-trafikk (Visuelle Flyve-Regler). Senere ble flyplassen overtatt av Røros Kommune. I perioden 1963 – 1967 ble 1720 x 40 meter rullebane asfaltert og det ble oppført nytt kontrolltårn med ekspedisjonsbygg under. Fra 1972 åpnet man for flykontrolltjeneste og radioteknisk tjeneste. Flyplassen kunne dermed godkjennes for IFR-trafikk (Instrument Flyve-Regler som tillater flyging uten visuell kontakt) Den 24. august 1987 åpnet man en ny separat ekspedisjonsbygning. I takt med dette økte aktiviteten med flere flybevegelser og ruteflyging med Braathens Heron-fly, Fokker Friendship, Fokker Fellowship samt Boeing 737. Luftfartsverket overtok flyplassen den 1. januar 1998. Siden da har det bl.a. vært daglige anløp med Braathens B-737 fra/til Oslo Gardermoen.
Braathens sluttet å fly til Røros i desember 2000. I dag har lufthavnen ruteanløp av Coastair alle dager unntatt lørdag.
Fra og med januar 2005 utøves det radartjeneste av Røros TWR/APP
I 2007 har Avinor AS 14 ansatte ved lufthavnen.
I terminalen har Røros Flyservice AS hovedkontor (http://www.roros-flyservice.no/), reisebyrå og handlingselskap. I tillegg finnes den selvbetjente kafeteriaen "Friendship" med mineralvann, is og kaffeautomat.
Lufthavnens største bruker er Rørosfly AS (www.rorosfly.no) som for tiden disponerer 5 fly.

   

Nettstedet er produsert av AVIEL  v/ Hans-Olaf Reitås  -  7530 MERÅKER  -  Tlf.: 917 38 710  -  E-post: post@aviel.no

 sitemap
Admin