Fiske


Klikk på kartet for mer informasjon

Kartet dekker et område på 40 x 40 km.    Surnadal kommune
BILDER FRA SURNADAL.                         BILDER FRA FLYPLASSEN. (klikk i kartet ovenfor)ATTRAKSJONER I NÆRHETEN

Her kommer en beskrivelse av attraksjoner og andre spennende steder i nærheten av flyplassen.

Send meg gjerne informasjon på post@aviel.noFLYPLASSENS HISTORIE

En gang i 1950-60 årene førte en økende interesse for fly og luftsport til at lokale ildsjeler med Georg Fiske i spissen anla en 470 meter lang flystripe på et jorde midt i Surnadalen. Flystripen ble flittig brukt til seilflyaktivitet. Men både motorfly, motorglidere og helikoptere var også ofte å se over dalen.
I 70-årene økte aktiviteten med bl.a. arrangerte rundflyginger til stor fornøyelse til den som våget å bivåne bygda fra oven. Fiske leide småfly fra omkring 1975 og dette var stasjonert på plassen hver sommer.
Etter hvert begynte micro-fly å dukke opp i Norge som et mye mer anvendelig og kostnadsvennlig alternativ til vanlige småfly. Fiske ante tidlig anvendeligheten med slike luftfartøyer og startet selv med produksjon av microfly. Flere modeller ble i årenes løp operert på stedet og etter hvert ble det markedsføring og salg av de populære microflyene.
I 1996 ble flystripa flyttet noen meter sør-/ østover og forlenget til 550 meter. Dette gav større marginer for alle typer fly men muliggjorde også at Fiske fikk lisens til å utdanne elever fram til sertifikat på microfly.
Produksjonen av microfly fortsetter fremdeles og omfattes nå også av 2-motors modeller.
Om vinteren blir snøen komprimert med snøscooter slik at fly kan operere med skiunderstell.
Som et alternativ har man i tillegg anlagt en 500 meter lang flystripe noen km sør/øst for plassen  ”Nordmarka” som kan brukes om vinteren med skiunderstell.
I dag er Fiske et sted der det opereres både småfly og microfly i en skjønn forening sammen med utdannelse av microflypiloter og  produksjon og salg av microfly.

   

Nettstedet er produsert av AVIEL  v/ Hans-Olaf Reitås  -  7530 MERÅKER  -  Tlf.: 917 38 710  -  E-post: post@aviel.no

 sitemap
Admin