Vardø lufthavn, Svartnes


Klikk på kartet for mer informasjon

Kartet dekker et område på 40 x 40 km.    Vardø kommune
BILDER FRA VARDØ.                         BILDER FRA FLYPLASSEN. (klikk i kartet ovenfor)ATTRAKSJONER I NÆRHETEN

Her kommer en beskrivelse av attraksjoner og andre spennende steder i nærheten av flyplassen.

Send meg gjerne informasjon på post@aviel.noFLYPLASSENS HISTORIE

Flyplassen ble etablert av tyskerne under krigen, den gang også med tverrbane, men når den "nye" flyplassen sto klar i 1987 var det en topp moderne flyplass, med alle fasiliteter for både fly og passasjerer.

En junidag i 1987 sto Vardø Kommune's nye stolthet ferdig, klar til å ta imot de første ruteflyginger, i henhold til Samferdselsminister Kyllingmarks tanker og idéer om et land fylt med kortbaneflyplasser. Det skulle bli like enkelt å bo i distriktene som i mer sentrale strøk. - Vardø var kommet på rutekartet !

De første årene var det Finnmarks stolthet "Norving" som betjente flyrutene til og fra Vardø. I mai 1990 tok Widerøe over, og de hadde ruteanbudet på flyrutene i 10 år, helt frem til Arctic Air tok over. Finnmarksselskapet Arctic Air opererte ruter til Kirkenes, Murmansk og Alta i tre år, før Widerøe vant tilbake anbudet fra 2003.

I 2004 ble flyplassens terminal utvidet kraftig, for å tilfredsstille de nye kravene til security, og Vardø Lufthavn Svartnes kan i dag tilby en fullt godkjent securitykontroll på høyde med alle andre lufthavner i EU.

Det er "værharde flytyper" som har operert ved flyplassen, med bl.a Dornier, DeHavilland Twin Otter, og den noe større DeHavilland Dash 8.


Kilde: www.vardoairport.net ved Lars Engerengen

 

   

Nettstedet er produsert av AVIEL  v/ Hans-Olaf Reitås  -  7530 MERÅKER  -  Tlf.: 917 38 710  -  E-post: post@aviel.no

 sitemap
Admin