Sunndal, Vinnu


Klikk på kartet for mer informasjon

Kartet dekker et område på 40 x 40 km.    Sunndal kommune
BILDER FRA SUNNDAL.                         BILDER FRA FLYPLASSEN. (klikk i kartet ovenfor)ATTRAKSJONER I NÆRHETEN

Her kommer en beskrivelse av attraksjoner og andre spennende steder i nærheten av flyplassen.

Send meg gjerne informasjon på post@aviel.noFLYPLASSENS HISTORIE

Richard Grefstad fikk ved en tilfeldighet vite at Henrik Larsen på Texacostasjonen hadde flysertifikat.
Richard gikk ned til stasjonen og spurte Henrik om han ville være med å starte flyklubb. Henrik svarte ”ja” uten å nøle. Sammen med Hilmar Kolstø og Jon Jenstad stiftet de Indre Nordmøre Flyklubb den 11. juli 1968.
Henrik hadde en liten landingsplass på et jorde oppe på Furu. Den gikk på tvers av den trange dalen samtidig som man måtte ta av i unnabakke og lande i motbakke. Derfor begynte entusiastene og lete etter et bedre egnet sted for flypass. Etter hvert fant de et brukbart sted på Vennevoldhjellene. Stedet så veldig bra ut. Noe som også ble bekreftet av daværende flykaptein Roald Stensrud som besøkte stedet.
Den 25. januar 1969 redegjorde flyklubben for sine flyplassplaner til Sunndal Kommune som tok det med i generalplanen samme år. Klubben fikk tillatelse til bygging. Arbeidet startet tidlig på våren og allerede den 25. mai samme år satte flyger Støvland ned sitt fly på flyplassen og tok av igjen. Den 18 juli kom det besøk fra A/S Flyutleie på Hamar. De mente plassen var så god at den kunne godkjennes. Godkjenningen gikk greit og den 23. juli landet første fly på Vennevold Flyplass som den da hette. I 1970 ble navnet endret til Vinnu Flyplass.
Det var Jan Jansen i sin Piper Cub som ble den første som landet på Vinnu. I årene deretter ble det stor flyaktivitet med blant annet rundflyging og leting etter sauer. Det ble også etter hvert teorikurs og flyopplæring. 5 av klubbens medlemmer kjøpte fly sammen. Og siden har det vært aktivitet på Vinnu.